Er du registreret i RKI? Se her hvordan du kan låne penge alligevel

De fleste mennesker oplever fra tid til anden, at den økonomiske situation, de umiddelbart står i ikke er tilstrækkelig. Det kan eksempelvis skyldes, at der opstår pludselige og uventede udgifter. I en sådan situation vil de fleste overveje at optage et lån, og for mange vil dette også være helt uden problemer. Men står man registreret i RKI, kan det være sværere at få lov at låne penge. Der er dog måder, hvorpå du kan optage lån trods RKI.

Hvad vil det sige at optage lån trods RKI?

Hvis du står registreret i RKI, ved du med stor sikkerhed allerede, hvad dette indebærer. At have sit navn stående i RKI betyder, at det før i forskellige sammenhænge er blevet erfaret, at du har haft svært ved eksempelvis at tilbagebetale lån, du har taget. Registret findes dels for forskellige virksomheder og myndigheders skyld, men også for dig egen skyld.

Virksomheder og myndigheder benytter ofte registret til at vurdere eksempelvis, hvilke potentielle lånere, der kan være særlig stor risiko forbundet med at låne til. Det betyder også, at mange låneudbydere ikke vil låne penge til folk, der står registreret i RKI. Dette kan selvfølgelig i nogle tilfælde være irriterende, men det er til dels også for at hjælpe dig, at dette register eksisterer. Når det er sværere for dig at komme til at låne flere penge, bliver det også sværere for dig at komme i yderligere gæld, end du måske allerede befinder dig i og dermed i en yderligere udsat økonomisk situation.

Det skal dog ikke forstås således, at man er uansvarlig og skruppelløs blot fordi man er registreret i RKI. Mange helt almindelige mennesker har deres navn stående i registret. Det er låneudbyderne klar over, hvorfor der også er nogle af dem, som faktisk tilbyder lån til folk til trods for en RKI registrering.

Særlige regler for lån trods RKI

Har du besluttet dig for at låne penge trods RKI, bør du være opmærksom på, at der ofte gælder en række særlige regler for lån trods RKI. Det skyldes at låneudbyderen antager, at de løber en særlig stor risiko ved at låne til folk, som tidligere har haft svært ved at tilbagebetale lån. Derfor gælder der ofte særlige regler vedrørende renter og tilbagebetalingskrav, som du bør være opmærksom på og undersøge nærmere, inden du låner.