Haj fiskeri: A ny fundet afhængighed

Hajfiskeri fra stranden
Det er et velkendt faktum, at i løbet af sommeren hajer flytte fra det dybere vand offshore i indre vandveje og strande. Hvorfor gør de det? Godt søge hajer varmere lavvandede farvande for at udføre parring ritualer og at enten lægge æg eller give live fødsel. Så hvorfor er dette vigtigt? Det er meget vigtigt, hvis du er interesseret i svømning eller landing vældig fisk fra banken. Der er ingen anden form for fiskeri, (som jeg kender til) hvor lystfiskeren har en enestående chance for at koble på et 500 lb plus fisk, mens fiskeri fra banken.
Bor nær mexicanske under min ungdom min familie ville tage mindst en ferie hver sommer til stranden. Uge lange ferier på stranden kan nogle gange få lidt kedeligt for et barn, der voksede op i hårdttræ bunde af middle Georgia. Fiskeri var svaret på mine problemer. Jeg startede gør nogle lys surf fiskeri men indså hurtigt, at der var virkelig større fisk i havet.
På en tur i peticular blev jeg introduceret til hajfiskeri, som jeg kender det i dag. En ven og jeg havde gjort vores vej ned til Pensacola Beach Peir for en eftermiddag for at fange Blues, spansk, konger og forhåbentlig en Sergentfisk. Vi fiskede, som vi altid havde med levende Medhaden og havde en gennemsnitlig dag. Et par spanske, en temmelig heftig konge og flere blues end vi vidste hvad de skal gøre med. Vi begyndte at samle vores gear tur hjem, når en anden fisker ankommer på molen. Som fyr har gjort sin vej på molen bemærkede jeg, at han var i besiddelse af den største fiskestang og hjul, jeg nogensinde havde set. Jeg var nødt til at henvende sig til fyr.
Da jeg først kontaktet fyr var han nice og venlige. Men da jeg begyndte at sondering ham om hans fisketeknikker han lukket hurtigt. Jeg kunne fortælle (fra års beskæftiger sig med ældre klogere fiskere), at denne fyr havde en hemmelighed om fiskeri og jeg var nødt til at vide det.
Godt Mike (mit fiskeri kammerat) og jeg havde et møde lige der på molen og besluttede at vi ville bo på molen og se fyr og forsøge at finde ud af, hvad han havde brug for sådan en stor rulle til. Så lavede jeg en hurtig tur tilbage til condo oplyse mine forældre, at vi ikke ville være tilbage indtil sent og for dem ikke at vente til os. Efter nogle studehandler tilladelse blev givet. Jeg læsset op på sandwich kød, brød, kiks, beenie-weenies og sardiner for vores alle nat-fisketur.
Da jeg vendte tilbage til molen cirka en time før solnedgang var jeg forbløffet over, at fyr havde endnu til at sætte sin krog i vandet. Han havde været på molen næsten to timer og havde ikke våd en linje. Da jeg nærmede mig fyr og spurgte om hvorfor han ikke endnu fiskede, svarede han “… Jeg har kun én agn.. “. Nu jeg har fisket hele mit liv og jeg ved, at når man fiske du har brug for mere end én agn. Fyr var nødt til at lægge mærke til forundret og forvirret se på min tavshed ansigt, så han gik ind i en lille detalje. Han forklarede, da han åbnede en køler, at i haj fiskeri det er godt at have mere end én agn, men at han var så dygtig, at han kun havde brug for en. Efter åbning køleren fjernet fyr en spansk Mackrel, der nemt vejede 4. Jeg sagde “… det er en dejlig spanske, vil du til grill det eller steger det?” Han svarede: “Det er min agn”. “Det hele?”, “Yep”.
Ting helt sikkert begynder at komme sammen nu. Jeg har hørt om ved hjælp af store agn til at fange store fisk, men det var en lidt ekstrem. Så så jeg en måde for os at «bestikke «denne fyr i lærer os hvordan man fisker efter hajer. Jeg tilbød ham den spanske Mackrel, som vi havde fanget tidligere på dagen. Straks svarede han, “Hvad skal jeg gøre for dem?” “Lær os hvordan du gør hvad du gør”
Vi var i!! Fyr lettet op og sagde i det mindste, han ville have lidt selskab på de øde peir. Med ekstra agn begyndte fyr straks riggen op behemouth pole. Han trak et stålkabel leder med en massiv krog på ene ende og en svirvel på den anden. Han begyndte at forklare i detaljer ins og outs af hajfiskeri. “.. lederen skal være mindst 15 fod lang eller længere, jeg mine mindst 20′, og du kan ikke få her på en agn butik, du nødt til at gå til hardware butik…” Jeg spurgte ham om krog og svirvel, svarede han, at de var købt fra en lokal tackle shop på $2-4ea. Jeg hurtigt klar over, at hajfiskeri kunne få dyre hurtig. Han kiggede mod vores 4/0 Penn fiskehjul og spottede “Du fyre får brug for nogle større tackle.” I vantro jeg spurgte, “Har du virkelig brug for en reel så stor som din?” svarede han, “Hvis du ønsker at fange store fisk du skal have store tackle”. Hans hjuls var en 14/0 Penn Senator og så ud som om det ville holde 5 miles af linjen flettet 80lb test, at det var spoolet med.
Jeg var pludselig forvirrede. Hvordan var denne fyr vil kaste en 20′ stål leder med en 4lb spanske mackrel hooked til slutningen af det? Mit spørgsmål vil blive besvaret med kajak. Fyr fjernet en kajak fra sin lastbil og begyndte at padle mod slutningen af molen. Ved ankomsten i slutningen direkte under os pålagde han for os at “nøje” lavere den spanske mackrel med en gaff mellemstore krog i det ind i sit skød. Vi gjorde som vi fik at vide, og fyr var slukket paddling i en flash.
OK, her er situationen: denne skøre fyr padle i kajak mod midten af havet i haj angrebne farvande med en 4lb spanske mackrel lægning i hans skød. På dette tidspunkt begyndte jeg at sætte spørgsmålstegn ved de fyre tilregnelighed.
Padle agn ud tog ikke mere end 5mins og fyr tog meget hurtigt sin plads ved siden af sin hjul. Efter fjoller med rullen for et stykke tid, kontrollere træk, engagerende en clicker og sikre reel til finger med et reb han sad tilbage og åbnede en kold øl og sagde “nu er vi vente.” “Hvor længe?” Jeg svarede. “Så længe som det tager.” erklærede han fast.
Efter flere lange kedelige timer for at fange havkat og en lejlighedsvis træt fod lang haj jeg var begyndt at vokse af at vente. Kunne hajfiskeri virkelig være værd alle denne indsats og tid? Ikke engang en enkelt bid på den store pole. Så hørte jeg den sødeste mest rygsøjlen prikken lyd, en fisker kunne eventuelt høre. Træk! Og masser af det, mere end jeg nogensinde havde hørt før. Den massive hjul producerede den højest de fleste nedkøling lyd, som jeg nogensinde kunne forestille. Line var bliver tømt på et phenominal sats og fyr sad bare der ser den. Hvad lavede han? Naturligvis havde haj agn hvorfor ikke var han indstilling krogen?
Han begyndte langsomt at omsnøringsbånd sig ind i hvad der syntes at være en fisk kæmper sele. Roligt tog rullen og spændt det i butt indehaveren og studsede stropper fra skuldrene til rullen. Jeg indså, at denne fyr omsnøringsbånd selv direkte til at rulle! Hvis noget gik galt, han ikke ville have kunnet bare give slip på rullen, var han virkelig en med rullen.
Med linje Stripning off som hvis det var bundet til kofanger af en Porshe fyr engageret rullen og opførsel på hans ansigt ændre øjeblikkeligt. Med glubskhed af et kollegium linje backer begyndte han repeatidly indstilling krogen mens næsten kører baglæns. Når han har nået slutningen af sin gangbro ville han hjuls ned på fiskene og næsten jog tilbage til kanten af molen. Denne proces blev gentaget to eller tre gange. Så kampen begyndte!
Den første time det appeard, at han skulle næsten være i stand til at rulle fisken direkte i. Kinda ligesom cranking i en båd med en tøs. Drengen var jeg forkert. Tilsyneladende haj var bare svømme mod molen og vidste ikke, at han selv var hooked. Når det syntes, at hajen fik tæt han vendte og kørte ud til havet. Han løb og strippet træk for hvad der føltes som en evighed. Line forlader 14/0 hjuls hundrede yards på et tidspunkt. Med adrenalin begyndte pumpende spændingen at stilne af lidt. Fyr var i en rolig og fokuseret humør med én ting på sin mening. Efter et par timer bad kæmper fyr (mens stadig kæmper fisk) mig om at nå til hans køler og få ham en vand. Hvad? Denne fyr ønsker at drikke vand, mens han kæmper denne monster fisk? Han forklarede, at i kæmper en stor fisk, var det meget vigtigt at forblive hydreret. Jeg spurgte, hvor lang tid kampen normalt tog. Og han svarede, at kampen tid varierer meget fra én fisk til den anden, nogle varede kun en time og nogle varer 12-14 timer.
Slaget var en af konstant give og tage han ville rulle på 100 værfter og hajen ville tage 200. En time rullet ind i to, to til tre, indtil alle spor af tid var tabt. Snart blev vi vækket til hvad tid det var som solen begyndte at krybe op fra den mørke afgrunden i øst. Denne fyr havde kæmpet denne fisk fra en lidt efter solnedgang indtil solopgang med ingen stor forbedring i linje på rullen. Min erkendelse af vanedannende af hajfiskeri kom når fyr sagde “… Jeg håber denne fisk kommer jeg nødt til at være på arbejde ved 10:00 am…” Denne fyr havde opholdt sig op hele natten kæmper denne kæmpe fisk, (som vi ikke havde selv set endnu) og han var nødt til at være på arbejde i 5 timer. Det er ægte engagement og kærlighed til en sport.
Det var omkring 8:30 am da vi fik vores første glimt af hajen. Fyr sagde, at det lignede en Bull haj og var formentlig omkring 12 fod lange. Det lignede mere 20′ til mig. Som haj begyndte at trætte spørgsmål kom til mig “Hvad vil du gøre nu?” Spurgte jeg og han svarede: “Hvad har du mener, hvad skal jeg gøre nu, I ‘m gonna jord denne fisk tage nogle billeder og gå på arbejde…” Lød som en god idé til mig, men vi var 20’ off vandet på molen der var ingen mulig måde at hejse de tusinde pund fisk på molen. Derefter begyndte alt at kommer klar. Fyr var at gøre sin vej på molen mod stranden. Da han nåede i slutningen af molen han banede sig vej ned til stranden. Os ikke langt bagefter. Fyr arbejdede haj forbi den første sandbanke og op i den lavvandede taljen dybt vand på breakers. Når hajen syntes at har kørt ud af energi fyr frakobles hans hjul og rakte den til mig. “Hvis han begynder at køre bare hold på rullen.” Fyr fjernet en længde af rebet fra sit bælte og begyndte at vade ud til shark. Med en løkke i den ene ende af rebet han grapped hajer hale og sikret loop omkring den. Med et grynt begyndte han at trække den massive fisk på stranden. Med halvdelen af fiskene i vandet og halvdelen ud han fjernet en vandtæt engangs kamera fra lommen og rakte den til mig. “Tage hele rullen med mig og haj.” Jeg begyndte snapper billeder og snart roll var borte. Jeg vendte rundt og til min forundring havde vi trukket en kæmpe skare af mennesker. Tilskuere, turist, børn, gamle folk, selv et par beach hunde og et skabede ser ud kat havde draget til fiaskoen.
Med film i kameraet gået fyr målt haj, løste hale reb og gik haj på dybere vand. Han opholdt sig med haj længe nok til at genvinde sin styrke og lad det gå. De besejrede væsen slumret langsomt ud forbi de første sandbanke og på andet. Jeg var virkelig i vantro. Denne fyr havde kæmpet denne fisk hele natten med sit eget blod sved og sandsynligvis nogle tårer kun at lade det gå.
Da jeg spurgte ham om dette svarede han blot: “hvor ellers kan du tilbringe $20, fange en tusinde pund fisk og have en blast hele natten gør det. Jeg gør det for sjov af det. Jeg fange fisk folk kun drømmer om, og jeg lader dem gå, så jeg kan fange dem igen.” Det var dengang, at min outlook på fiskeri blev ændret for evigt. Det handler ikke om hvad du tage hjem til bordet, det er, hvad du tage hjem til dig selv. Må ikke få mig forkert jeg elsker fisk og jeg høste mange fisk hvert år for at spise, men jeg lod de store dem gå. De har gjort det denne langt, hvorfor skulle jeg være en til at slutte det til dem.
Så jeg indså, noget: det var det hele værd det, rulle, stangen, agn, kroge, line, penge og tid. Det var alle woth det.
Fem måneder senere efter lagring hver lønseddel fra min sommerjob bestilt jeg min første haj fiskehjul 16/0 Penn Senator for $300 fra Bass Pro Shops. Jeg har også bestilt linje, 3000 værftet flettet 80lb test $250 og en stang til at sætte det hele på $120. Lige siden nat på Pensacola molen har jeg en ny afhængighed i mit liv hajfiskeri. Jeg har været til strande over hele syd østlige USA kæmning strande og peirs for bare rigtige revlen, bare rigtige strøm og tidevand. Jeg leje normalt en kajak fra den lokale strand levering butik og vi normalt campere eller leje en hotel. Lokkemaden er svært at finde og dyrt. Jeg har fundet de bedste steder at finde frisk fisk er på et fiskemarked og asiatiske fisk markeder har normalt et meget bredere udvalg at vælge imellem. Min mest succesfulde lokkemad er som følger: kongen Mackrel, spansk Mackrel, Jack Crevelle, bonit og endelig multe.
Jeg har siden fangede mange hajer og flere over 10 fod lang. Alle af dem ud af en strand eller en mole. Jeg har også indført flere venner til min afhængighed, de også har set lyset og indkøbt udstyr. Hajfiskeri er noget hele familien kan virkelig nyde. Det er ikke kun om at fange fisk. Det handler om gode venner, familie og smukke strande.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.