Wind power vs solenergi, en selv match?

I dag i centrum er fase en kamp for aldersgruppen. I højre hjørne, er pakning en orkan punch endnu kendt for at flytte sagte som en brise er vindkraft. I venstre hjørne, med en scorching hot aura, bevæger sig i en hastighed af lys, er solenergi. Vindkraft versus solenergi, hvoraf den ene skal erklæres mester bevægelighed alternativ energi?! Lad os få klar til at rumble!

Eller noget i den retning. Jeg undskylder for denne intro men jeg bare ikke kan hjælpe. Jeg regnede med at hvis jeg skulle til at matche en alternativ energikilde mod hinanden, så jeg vil gøre nogle ekstravagante introduktion. Forestil Dem tromlen ruller.

Faktisk er der en eksisterende debat blandt miljøforkæmpere og selv videnskabsfolk på hvilken energi ressource skal udvikles først givet deres fordele og ulemper. Opholder sig væk fra de personlige bias, talrige undersøgelser har vist, at overordnede, vindkraft er mere omkostningseffektive end udnyttelse af solens energi. Lad os se årsagerne bag denne konklusion.

Udnyttelse af solens energi kan gøres ved en række måder. Men formentlig den nemmeste måde, som kan anvendes i et lille hjem er ved hjælp af solceller eller PV eller solceller. Hvad sker er, at sollys rammer overfladen af en solcelle (PV) panel som reagerer ved at skabe frie elektroner som er kanaliseret til at generere en elektrisk strøm.

Vindkraft udnytter på den anden side en propel og en aksel system, som har en magnet pakket ind af en spole af tråd inde. Da vinden vender propellen og magnet inde, er elektroner i wiren tvunget til at flytte langs wiren producerer en elektrisk strøm.

Begge måder er ganske enkel, men kompleksiteten ligger nu på produktionsomkostningerne for det nødvendige udstyr især de mekanismer, der vil maksimere effekt. Når omkostningerne ved produktion af solceller og vindmølle sammenlignes, er sidstnævnte meget billigere at producere. Selv om producenter af solceller understrege, at som efterspørgsel på solceller stige, udgifterne til produktionen falder. Så det er bare et spørgsmål om tid før solceller bliver prisen konkurrencedygtig.

Andre problemer kan nævnes logistik for markedsføring af udstyr. Et solpanel kræver en stor plads, plus din placering på kloden vil påvirke mængden af sollys, du modtager, og dermed mængden strøm de producerer. Jo længere væk fra ækvator er mindre mængden af sollys, du kan udnytte. I gennemsnit har solceller også, en 15-20% virkningsgrad.

Problemet med vindkraft er på den anden side, at ikke alle områder vil have vind gunstige for en vindmølle. Og hvis du finder et sted hvor vinden er stærk og vindmøllen kan maksimeres, vil du opdage, at området (mere ofte end ikke) er beboet af forskellige arter af fugle. Du ikke ønsker at dræbe fugle med din vindmølle, gør du?

Nu går tilbage til vores vindkraft vs solenergi match-up, ja har vi enige om, at vindkraft er mere omkostningseffektiv. Men begge alternative energiressourcer vil spille en stor rolle i vores fremtid.

Det er derfor, efter min ydmyge mening, at vi begge udvikler de to teknologier samtidig for hver enkelt har deres fordele og ulemper og hver enkelt kan udnyttes ordentligt for specifikke områder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.